Wereldmassage

Wereldmassage is een combinatie van diverse oosterse en westerse massage technieken, specifiek voor deze cliënt maakt. Afhankelijk van uw wensen krijgt u de massage. Klassieke massage, maar ook shiatsu-massage, stoelmassage, vlindermassage, hoofdmassage, hotstone massage, cuppping of kruidenstempels  kunnen onderdeel uitmaken van de behandeling. Ieder mens is uniek dus ook iedere massage is uniek!

Wellnessmassage

is een klassieke massage van hoofdzakelijk strijkingen en knedingen die vooral gericht is op ontspanning van lichaam en geest, maar waarbij ook ongemakken in de spieren kunnen worden behandeld. Afhankelijk van de wensen van de cliënt kunnen bijna alle onderdelen van het lichaam worden gemasseerd met heerlijke olie.

Shiatsu massage

shutterstock_136515563sjpg

Shiatsu wordt gedaan door middel van druk met de vingers, duimen en handpalmen, op het hele lichaam (ook de buik en het gezicht). Het  is een zorgzame aanraking, bevordert de vitaliteit, verlicht vermoeidheid en stimuleert de natuurlijke zelfhelende kracht van het lichaam. Het kan helpen bij stress, spierproblemen, rugpijn, stijve gewrichten, hoofdpijn of om gewoon goed te ontspannen. De technieken kunnen zowel op kleding als zonder kleding worden gegeven.

Stoelmassage

shutterstock_178420550sjpg                

Stoelmassage is een effectieve massage die wordt ondergaan op een speciale massage stoel. Er worden vooral technieken gebruikt uit de shiatsu maar ook uit andere soorten massages. De rug, nek , schouders en evt. de armen worden gemasseerd. Deze massage kan preventief worden gedaan of ter ontspanning maar is ook zeer doeltreffend bij stress en klachten zoals nek/schouder/rugpijn. De technieken worden op kleding gegeven.

Hot- and cold-stone massage

2654u-hotstone-handenjpg

Hot- en cold-stone massage is een massage waarbij met hoofdzakelijk warme en enkele koude stenen gemasseerd wordt. De warmte helpt spieren ontspannen, de koude stenen zorgen voor een verkwikkend effect. De massage verbetert de doorbloeding, de doorstroming van het lymfestysteem, de afvoer van afvalstoffen, en het ontspant de spieren en vermindert pijn in gewrichten en spieren, en vermindert stress en ontspant.

Cupping massage

shutterstock_114450328sjpg

is een traditionele Chinese methode waarbij er gewerkt wordt met siliconen cups. Door het zuigend effect van de cups ontstaat een activerende werking op de onderliggende weefsels, spieren en acupunctuur punten. De spieren en huid krijgen een betere doorbloeding wat ook bijdraagt aan een ontspannen gevoel na de behandeling. Het versterkt de bloed-, lymfe- en energiedoorstroming in het lichaam. De huid kan plaatselijk rood kleuren, maar dat trekt binnen een aantal dagen weg.

Vlindermassage

is een eenvoudige, zachte en subtiele massage van de rug die diep inwerkt op het centraal zenuwstelsel. Het zorg voor ontspanning, heft blokkades op, herstelt het evenwicht in het lichaam. Het geeft rust en ontspanning, vermindert stress, vermindert spierspanning en verlicht pijn. Vlindermassage is meestal een onderdeel tijdens de WERELDMASSAGE maar kan ook alleen gegeven worden.


Indiase hoofdmassage

er zijn diverse vormen maar de Shampi-massage is er één van.  De Nek, schouders, decolleté en hoofdhuid/haar worden afwisselend gemasseerd met  zachte en stevige strijkingen, knedingen, en drukpunten. Het bevordert o.a. de nachtrust, (hoofd)pijn en stijfheid worden verlicht en stress en vermoeidheid verdwijnen.

pexels-andrea-piacquadio-3760270jpg